In de Haagse Schilderswijk krijgen 150 karakteristieke woningen aan de Van Goghstraat en Zusterstraat een flinke opknapbeurt. Haag Wonen en samenwerkingspartner Smits Vastgoedzorg tekenen een aannemersovereenkomst om de karakteristieke woningen uit 1896 te verbeteren én verduurzamen om zo bewoners een toekomstbestendige woning te bezorgen. In juni starten de werkzaamheden in de woningen en deze zijn naar verwachting in het najaar van 2026 afgerond.

 

De woningen zijn straks weer klaar voor de toekomst

We pakken de woningen flink aan. Liselotte Hoogewerf, projectleider Vastgoed bij Haag Wonen, vertelt er meer over: ”We onderhouden, verbeteren én verduurzamen de woningen. Om de woningen energiezuiniger te maken verbeteren we de isolatie en ventilatie en onderzoeken we de mogelijkheden voor zonnepanelen. Ook krijgt iedere bewoner een inductiekookplaat om gasloos mee te koken. We verbeteren de brandveiligheid, plaatsen nieuwe vloeren en nieuwe buitendeuren. Waar nodig plaatsen we een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Ook vervangen we de leidingen en radiatoren en krijgt de buitenkant een opknapbeurt. Na de grootschalige werkzaamheden keren bewoners terug in een comfortabele en toekomstbestendige woning.”

 

Samen werken we aan onze mooie stad

Vito Hoogeveen, beheerconsulent bij Haag Wonen: “Om ervoor te zorgen dat onze bewoners ook in de toekomst prettig kunnen blijven wonen, is het noodzakelijk dat we snel stappen zetten in het toekomstbestendig maken van onze woningen. Als Haag Wonen kunnen we dat niet alleen. Daarom zijn we blij met de samenwerking met onze partner Smits Vastgoedzorg én onze bewoners. We betrekken onze bewoners goed, want we weten wat voor impact dit heeft op het dagelijks leven.

Daarom hebben we samen met Smits Vastgoedzorg een klankbordgroep opgezet waarmee we regelmatig overleggen en hebben we een woononderzoek gehouden onder de bewoners. We hebben informatiemiddagen georganiseerd en we nemen de tijd om in gesprek te gaan over de persoonlijke situaties van bewoners. We staan met een team klaar om de bewoners goed te ondersteunen.”

 

Tijdens de werkzaamheden verblijven de bewoners in een logeerwoning

Er staan volledig ingerichte logeerwoningen klaar, waar bewoners tijdens de werkzaamheden in hun woning tijdelijk naartoe kunnen. Zo ervaren ze geen hinder van de werkzaamheden. Als ze weer terugkomen in de woning, zijn alle werkzaamheden uitgevoerd.

 

Een nieuwe binnentuin om elkaar te ontmoeten

Ook de binnentuin, die tussen de Van Goghstraat en de Zusterstraat ligt, wordt aangepakt. Het binnenterrein wordt eerst gebruikt als bouwplaats, maar de bewoners kunnen hier na de werkzaamheden genieten van een mooi ingerichte binnentuin waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Voor het ontwerp van de binnentuin gaat Haag Wonen in gesprek met de bewoners, want de tuin is er tenslotte voor hen. Op deze manier draagt Haag Wonen graag bij aan de leefbaarheid in de wijk.

"We betrekken onze bewoners goed, want we weten wat voor impact dit heeft op het dagelijks leven"

1/5