All electric

2 april 2020

Onlangs beleefden wij een markant moment toen de eerste twee full electric auto’s werden afgeleverd. Suzanne van der Schaaf, manager P&O en Renske de Koning, coördinator bewonerszaken kregen uit handen van Patricia van Marrewijk, officemanager en verantwoordelijk voor wagenparkbeheer, de sleutels overhandigd van twee nieuwe all electric Volkswagens Up!

Dagelijks leveren wij met alle collega’s en ketenpartners, totaal circa 450 man, een mooie bijdrage aan de energie transitie van de bestaande woningvoorraad in Nederland, onder andere isoleren en het aansluiten op het warmtenet zijn hier de rode draad.

Daarnaast levert het vakkundig onderhouden van bouwelementen ook een bijdrage op het vlak van het begrip duurzaamheid. Immers, als bouwelementen goed onderhouden worden, ontstaat er een maximale en dus soms zeer lange levensduur. Daarmee wordt voorkomen dat nieuwe grondstoffen moeten worden gebruikt om nieuwe bouwelementen te fabriceren. Maar de duurzaamheidsgedachte en de energie transitie gaan natuurlijk veel verder dan de woningen waaraan wij werken. Ons kantoor en opslagloodsen zijn inmiddels qua verlichting full LED, we plaatsen steeds meer zonnepanelen op onze bouwplaatsen en alle nieuwe containers zijn voorzien van ledverlichting. Ook voor ons wagenpark gaan we de komende jaren een transitieslag maken, eind dit jaar verwachten wij circa 10 full electric auto’s in bezit en op de weg te hebben.

Actueel

Terug naar waar het ooit begon

21 januari 2021

In 1925 richtte Pieter Smits, met zijn twee broers, aannemersbedrijf gebr. Smits op en vestigden het bedrijf nabij de Oude Haven in Rotterdam. Vóór het bombardement verhuisden zij met het bedrijf naar Schiedam, op zoek naar meer ruimte. Maar in 1990 keerden we terug naar onze roots in Rotterdam. 

Lees meer

Twee weken uitrusten

17 december 2020

We hebben in het afgelopen jaar veel met elkaar, collega’s, relaties, ketenpartners en opdrachtgevers bereikt en we kijken uit naar het nieuwe jaar. Maar eerst 2 weken uitrusten en thuis genieten in kleine gezelschappen. Ook wij gaan dat doen. Van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari is ons bedrijf gesloten.

Lees meer

Toen was geluk heel gewoon

15 december 2020

Zonder eindejaarsbijeenkomst en in een nieuwe lock down naderen we het einde van het jaar 2020. Het is een bijzonder jaar geworden door Covid-19, een pandemie wat de boeken in zal gaan als een historische gebeurtenis.

Lees meer