Ressort Wonen en Smits Vastgoedzorg

14 juni 2019

Op 11 juni 2019 is door Ressort Wonen en Smits Vastgoedzorg de bouwteamovereenkomst ondertekend voor realisatie van grootschalig onderhoud van 60 woningen aan de Esdoornlaan in Rozenburg. Door dit onderhoud wordt het complex duurzamer en comfortabeler gemaakt, wat goed aansluit op de behoefte van de bewoners.

Partners in planmatig onderhoud

Hans van der Krogt (directeur Smits Vastgoedzorg) en Frans Desloover (directeur- bestuurder Ressort Wonen) ondertekenden de bouwteamovereenkomst voor het grootschalig en planmatig onderhoud aan de Esdoornlaan. De samenwerking heeft betrekking op het plan om bij 5 flatgebouwen, van totaal 60 woningen, aan de Esdoornlaan in Rozenburg grootschalig onderhoud uit te voeren en daar gelijktijdig aan gekoppeld het toekomstig onderhoud voor een periode van 20 jaar.

Nul-op-de-Meter ready

De woningen zijn omstreeks 1962 gebouwd en hebben nu een energielabel van D tot G. Door de ingreep wordt het complex Nul-op-de-Meter ready gemaakt. Wat inhoudt dat de warmtevraag wordt beperkt door vloer-, gevel- en dakisolatie toe te passen en HR+++ glas te plaatsen.  De woningen worden voorzien van nieuwe installaties, de portieken en de entrees worden opgeknapt en de flats krijgen een mooie en herkenbare uitstraling.

Selectie bouwteampartner

In januari 2019 is Smits Vastgoedzorg door Ressort Wonen geselecteerd als bouwteampartner. De selectie vond plaats aan de hand van 3 criteria: plan van aanpak, prijs en presentatie. Naast Ressort Wonen zaten ook huurders in de klankbordgroep van de beoordelingscommissie. Vanaf dat moment heeft Ressort Wonen samen met Smits Vastgoedzorg het plan verder uitgewerkt. De klankbordgroep heeft een actieve rol, zij denken mee en adviseren het bouwteam.

Ressort Wonen wil mee ontwikkelen in de bouwsector door innovatievere vormen van opdrachtgeverschap toe te passen. Zij doen dit het liefst in samenwerking met de ketenpartners en toetsen daarbij op de totale kosten op langere termijn (total cost of ownership). Design, Built & Maintain (DBM) is een van deze, voor Ressort Wonen, vernieuwende vormen waarbij een goede (financiële) levenscyclus afweging gemaakt kan worden. De bouw-, beheer- en onderhoudskosten nemen ze mee in de investeringsafweging met als doel tot een geïntegreerde en duurzame oplossing te komen. Deze sluit goed aan op de behoefte van de bewoners.

En dat is goed voor iedereen.

Foto credits: TekstUeel – communicatie, Waddinxveen.

Actueel

Team ERAflats gaat Hoge ERA’s voor Havensteder verduurzamen

16 januari 2020

In opdracht van woningcorporatie Havensteder gaat Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en ERA Contour, 525 woningen in Rotterdam Ommoord verduurzamen.

Lees meer

Mooie flow

26 december 2019

We hebben de mooie flow van heel 2019 vastgehouden tot de laatste minuut. Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst bedankte iedereen elkaar voor de mooie samenwerking en wenste Hans van der Krogt, namens de directie, de 250 mannen en vrouwen prettige feestdagen en een mooi 2020.

Lees meer

We kijken uit naar 2020

19 december 2019

Een nieuw jaar wat in het teken staat van conditieverbetering: de conditie van de wereld, het milieu, de economie, de samenleving, noem maar op. Er is alle aandacht voor! Wij zijn er trots op dat we een prominente rol in de energietransitie van de huidige woningvoorraad mogen en kunnen vervullen.

Lees meer