Langdurig partnerschap: 5 corporaties, 5 aannemers, 9.000 woningen

 

In oktober van dit jaar gingen 5 woningcorporaties in de regio Haaglanden – samenwerkend onder de afkorting ‘VRDRS’: Vidomes, Rijswijk Wonen, De Goede Woning, Rondom Wonen en Stedelink – een langdurig partnerschap aan. Zij gaan in de komende 8 jaar duizenden woningen in deze regio renoveren en verduurzamen. Nu zijn ook de vaste aannemers bekend die deze projecten gaan uitvoeren. In totaal gaat het om 9.000 sociale huurwoningen.

Voor de aanbesteding schreven 8 partijen zich in. Uit deze inschrijvingen zijn 5 aannemers geselecteerd: de bouwpartners van VRDRS. Smits Vastgoedzorg en bouwende ontwikkelaar VORM zijn trots om te melden dat zij, onder de naam Buurtbouwers, zijn geselecteerd. Naast Buurtbouwers zijn BAM Wonen bv, combinatie Era Contour bv & Dura Vermeer bv, Van Wijnen Stolwijk bv en Willems Vastgoedonderhoud bv geselecteerd.

Samenwerking Smits Vastgoedzorg en VORM
Net als de corporaties bundelen Smits Vastgoedzorg en VORM hun krachten onder de naam Buurtbouwers. Buurtbouwers gelooft in het belang van het behouden van bestaand vastgoed en het verduurzamen ervan om zo de woningnood te verminderen.

“Door onze krachten te bundelen met opdrachtgevers, bewoners, vakmensen en andere stakeholders, ontstaat er een synergie die leidt tot betere resultaten en een hogere kwaliteit van leven in de buurt”, volgens René van der Bijl, operationeel directeur Smits Vastgoedzorg.

“Een gedeelde visie voor duizenden mensen: een energiezuinigere, betaalbaardere en vooral betere woning maken, vertelt Timo Stoopman, Hoofd Initiatief & Planontwikkeling bij VORM Renovatie. “Een samenwerking met Smits Vastgoedzorg onder de naam Buurtbouwers en andere ketenpartners en corporaties die verder gaat dan alleen renoveren. We gaan mooie stappen maken naar een duurzamere en meer leefbare toekomst.”

 

Het tempo van verduurzaming van sociale huurwoningen gaat omhoog
“En dat is heel belangrijk in deze ingewikkelde tijd waar we in een wooncrisis zitten en de energielasten hoog zijn. Dit vraagt om betaalbare, goed geïsoleerd en duurzame woningen’”, zo vertelt Hilde Wüstefeld, teammanager Ontwikkeling van Stedelink. ”Maar niet alleen dat. De Bouwstroom geeft ons de garantie op capaciteit bij deze 5 aannemers. Omdat we de 9.000 woningen in één keer aanbesteden, kunnen we met deze partijen een langdurige samenwerking opbouwen, werken we efficiënter, en standaardiseren we processen waar dat mogelijk is. Het tempo gaat dus omhoog! Extra belangrijk in deze ingewikkelde tijd, en voordelig voor alle partijen: niet te vergeten voor al onze huurders.”

Begin 2024 starten de voorbereidingen voor de eerste renovatieprojecten van de Bouwstroom renovatie & verduurzaming.

“Door onze krachten te bundelen met opdrachtgevers, bewoners, vakmensen en andere stakeholders, ontstaat er een synergie die leidt tot betere resultaten en een hogere kwaliteit van leven in de buurt”

1/6