Onderhoud en verbetering 132 portiekwoningen

16 juli 2020

Metamorfose

In maart 2020 zijn wij gestart met het onderhoud, de verbetering en de metamorfose van het project 132 portiekwoningen in de Goudse wijk Oud-Achterwillens. Deze woningen hadden de negatieve bijnaam: het ‘trespa dorp’. Deze naam hadden de woningen te danken aan de vorige renovatie waarbij het gehele complex met trespa platen werd bekleed. Nu jaren later, met herziene wensen en duurzaamheidsambities, kwam Woonpartners Midden-Holland bij Smits Vastgoedzorg met het verzoek om een ontwerp te maken voor de metamorfose voor deze, in de basis, zeer mooie buitenwijk in Gouda.

Afgelopen week zijn de steigers en steigenernetten verwijderd van de eerste blokken. Het resultaat is een ware metamorfose, met een prachtige uitstraling die past bij de tijd waarin het complex ooit is gebouwd. Maar dan conform de hoge eisen van deze tijd, zoals onder andere hoogwaardige isolatie en moderne technische installaties.

Het uitvoerend team van Smits Vastgoedzorg keek afgelopen de week met de directies van Woonpartners Midden-Holland en Smits Vastgoedzorg, in het bij zijn van de wethouder, naar dit prachtige resultaat. Een mooie stimulans om na de welverdiende zomervakantie aan de slag te gaan met de volgende blokken van deze wijk.

Actueel

WVH en Smits Vastgoedzorg gestart met groot onderhoud Scheepsbuurt

14 juni 2021

We zijn begonnen met de uitvoering van grootschalig onderhoud en verbeteringen aan de 105 eengezinswoningen in de Scheepsbuurt (Griffioenstraat en Tuymelaerstraat e.o.). Afgelopen week zijn de eerste woningen voorzien van een nieuw dak met betere isolatie. Het is de start van de verbeteringen waarmee WVH deze woningen naar het energiezuinige energielabel A brengt.

Lees meer

Hoe ziet duurzaam wonen eruit in de stad van morgen?

1 juni 2021

Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden: de vraag naar woonruimte en middelen wordt dan ook steeds dringender. SUM is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. En wij zijn trotse sponsor. Van wat? Dat lees je hier.

Lees meer

Start met proefwoning renovatie Kort Haarlem

28 april 2021

Begin 2020 zijn de bewonerscommissie en de bewoners op de hoogte gebracht van de renovatieplannen van 100 huurwoningen aan de IJssellaan en de F.W. Reitzstraat. Inmiddels is er ervaring opgedaan met het persen van de funderingspalen en is een proefwoning ingericht. Tijdens een projectbezoek op dinsdag 20 april keek de directie van Woonpartners en Smits Vastgoedzorg mee in de proefwoning.

Lees meer