Verbetering van 214 woningen in woongebouw Leckenborch 

Vandaag tekenden Smits Vastgoedzorg en Woonpartners Midden-Holland voor een groot onderhoud- en verbeteringsproject van de woningen van de Leckenborch in Gouda. De 214 woningen worden flink gemoderniseerd en na het onderhoud hebben de woningen energielabel A. De bewoners gaan dit merken in hun wooncomfort. De werkzaamheden starten in september en duren tot eind 2024.

Comfortabel wonen

Namens Woonpartners Midden-Holland tekende manager bedrijfsvoering Marcel Rog van Woonpartners Midden-Holland: “Comfortabel wonen in een plezierige leefomgeving is voor ons heel belangrijk. Dat willen wij voor nieuwe huurders én voor bestaande huurders. Daarom pakken wij dit groots aan. Met een hoog energielabel én alle moderniseringsmaatregelen wordt het woongenot voor langere tijd zeker gesteld.”

Op maat

Het is een groot onderhoudsproject en de werkzaamheden in de 214 woningen variëren van het vervangen van kozijnen en sanitair tot aanvullende isolatiemaatregelen en de aanpak van gemeenschappelijke ruimtes. Per woning wordt bekeken wat er nodig is.

Goed dat het gebeurt

Bij de ondertekening van de aannemingsovereenkomst ter grootte van € 11 miljoen was ook een vertegenwoordiging van de bewonerscommissie aanwezig: de heren Wil de Jong en Hein van der Beek: “Het is goed dat het onderhoud gebeurt, het is hier fijn wonen en daar horen ook duurzame woningen bij die up-to-date zijn. En die krijgen we nu.”

Bewoners centraal

Hans van der Krogt, directeur Smits Vastgoedzorg: “Voor bewoners is beschikbaarheid van goed onderhouden en betaalbare woningen in een prettige leefomgeving essentieel. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden onderhouden onze collega’s nauw contact met de bewoners, tonen begrip en bieden een luisterend oor en ondersteunen waar mogelijk.“

Rust- en logeerwoningen

Omdat het onderhoud op maat betreft, kunnen veel bewoners tijdens de onderhoudswerkzaamheden gewoon in hun woning blijven wonen. Bij de woningen waarbij badkamers, keukens en/of toiletten worden gerenoveerd zijn rust- en logeerwoningen beschikbaar in het complex of de Zuidrandflat om de hoek.

1/6