Nieuwe samenwerking voor prestatiegericht gevelonderhoud

20 november 2020

Woonplus Schiedam sluit overeenkomst met onderhoudspartners Hoftijzer Vastgoedonderhoud en Smits Vastgoedzorg.

Op 16 november 2020 ondertekenden Hoftijzer Vastgoedonderhoud, Smits Vastgoedzorg en woningcorporatie Woonplus Schiedam de overeenkomst voor een hernieuwde samenwerking. Woonplus werkt aan een vitale en toekomstbestendige woningportefeuille. Hierbij speelt onderhoud, naast nieuwbouw en renovatie,  een belangrijke rol. Woonplus verwacht dat een nauwere samenwerking met twee partners voor het gevelonderhoud leidt tot een efficiënter en effectiever onderhoudsproces.

 

Woonplus Schiedam werkte al een aantal jaar met een vijftal onderhoudsbedrijven samen aan het gevelonderhoud op basis van prestatieafspraken. Bas Bax, Technisch Vastgoed Manager bij Woonplus: “De principes voor het resultaatgericht samenwerken dragen aantoonbaar bij aan kwalitatief goed en betaalbaar onderhoud. We hebben in de afgelopen jaren veel geleerd en dit heeft geleid tot een werkwijze die past bij Woonplus en haar partners. Een belangrijk leerpunt was dat voor een optimale samenwerking het bieden van continuïteit en voorspelbaarheid van groot belang is”.


Continuïteit

Voor het bieden van continuïteit is het werken met een klein aantal partners van belang. Daarom koos Woonplus ervoor het aantal partners voor het gevelonderhoud terug te brengen naar twee vaste partners. Jeanine van der Pijl, manager Vastgoed bij Woonplus geeft aan: “Dit was een lastig besluit, maar hiermee kunnen we zorgen voor een intensievere samenwerking, kortere lijnen en minder loketten. Dat is noodzakelijk voor het realiseren van onze ambities en doelstellingen op het gebied van huurderstevredenheid, lagere integrale kosten en tevreden stakeholders.”.

 

Selectie

Hoftijzer Vastgoedonderhoud en Smits Vastgoedzorg zijn na een gedegen selectieproces geselecteerd op basis van competenties behorende bij de typering ‘een proactieve menselijke teamspeler’. Een vernieuwend onderdeel van het selectieproces was het spelen van een managementgame waarbij het gedrag en houding van de deelnemende partijen werd geobserveerd.

 

Samenwerking

De ’nieuwe start’ van de samenwerking is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en ruimte geven aan het vakmanschap van de partners. “We willen meer werken vanuit één team met een gemeenschappelijk doel, in plaats van de traditionele relatie van opdrachtgever en opdrachtnemer”, zegt Emile Klep, Directeur-bestuurder van Woonplus. “We willen een omgeving creëren waarin onze medewerkers en die van onze partners met elkaar meedenken, van elkaar leren en verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat dat leidt tot een betere samenwerking en betere resultaten, wat onze huurders bij onderhoudsprojecten gaan merken.” De partijen kijken uit naar een duurzame samenwerking.

 

 

Actueel

Terug naar waar het ooit begon

21 januari 2021

In 1925 richtte Pieter Smits, met zijn twee broers, aannemersbedrijf gebr. Smits op en vestigden het bedrijf nabij de Oude Haven in Rotterdam. Vóór het bombardement verhuisden zij met het bedrijf naar Schiedam, op zoek naar meer ruimte. Maar in 1990 keerden we terug naar onze roots in Rotterdam. 

Lees meer

Twee weken uitrusten

17 december 2020

We hebben in het afgelopen jaar veel met elkaar, collega’s, relaties, ketenpartners en opdrachtgevers bereikt en we kijken uit naar het nieuwe jaar. Maar eerst 2 weken uitrusten en thuis genieten in kleine gezelschappen. Ook wij gaan dat doen. Van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari is ons bedrijf gesloten.

Lees meer

Toen was geluk heel gewoon

15 december 2020

Zonder eindejaarsbijeenkomst en in een nieuwe lock down naderen we het einde van het jaar 2020. Het is een bijzonder jaar geworden door Covid-19, een pandemie wat de boeken in zal gaan als een historische gebeurtenis.

Lees meer