Omvangrijke renovatie de Purmerhoek afgerond

1 oktober 2020

Oplevering van 504 toekomstbestendige woningen

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAFlats – een samenwerkingsverband van Smits Vastgoedzorg en TBI onderneming ERA Contour – ronden vandaag, na anderhalf jaar, de renovatie van wooncomplex de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel af. De buitenschil van het gebouw en alle 504 woningen zijn geïsoleerd en verduurzaamd. Ook aan de binnenzijde is gewerkt aan verbetering van het wooncomfort. Zo is in alle woningen het toilet vervangen werden in een aantal gevallen een nieuwe keuken en badkamer geïnstalleerd. 


Samenwerking met bewoners
Ook cosmetisch is de Purmerhoek grondig onder handen genomen. Jurgen Weerdenburg namens Team ERAFlats: “We hebben het gebouw een meer open en toegankelijke uitstraling gegeven met glazen balustrades en moderne, transparante entrees. Dat draagt sterk bij aan een gevoel van veiligheid voor bewoners en bezoekers.” De werkzaamheden aan de Purmerhoek startten in 2019. Peter van Lieshout, directeur Wonen van Havensteder: “Wij willen met name de bewoners bedanken voor hun begrip en medewerking bij dit ingrijpende project. In de voorbereiding en tijdens de werkzaamheden hebben we voortdurend in contact gestaan met de bewonerscommissie. Het was een bijzonder prettige samenwerking.”

“Bewoners staan bij ons op 1 en we hebben hen vanaf de eerste ideeën betrokken bij de planvorming,” aldus Hans van der Krogt van team ERAFlats. “Tijd om te ze bedanken en stil te staan bij de feestelijke oplevering van de nieuwe Purmerhoek. Maar daar moesten we in deze tijd helaas een andere invulling aan geven.”

Alle bewoners ontvingen als dank voor hun medewerking een kratje met daarin een receptenboek, een schort, een pollepel en verse producten voor een heerlijke tomatensoep.

“Wat een ontzettend leuk gebaar”, aldus één van de bewoonsters van de Purmerhoek. “Uiteraard heb je altijd wat overlast bij zo’n groot project, maar we zijn zeker blij met het resultaat!”

Actueel

Verduurzaming 105 woningen Hoek van Holland

8 april 2021

Op 1 april ondertekenden Hans van der Krogt en Marcel Korthorst de overeenkomst voor de verduurzaming van 105 woningen in Hoek van Holland. In samenwerking met WVH gaan we starten met het RGS project in de Scheepsbuurt. We gaan de 105 woningen energiezuinig en comfortabel maken.

Lees meer

Werk mee aan beter

6 april 2021

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan onze ‘Werk mee aan beter’ arbeidsmarktcampagne. Door onze collega’s een podium te geven laten we zien waar je als collega van Smits Vastgoedzorg actief aan bijdraagt. Van meewerken aan toekomstbestendige woningen en duurzame wijken, tot meewerken aan waardevolle samenwerkingen en blije bewoners.

Lees meer

Top als iets goed werkt

10 februari 2021

Top als iets goed werkt. Daarom zetten we, Poort6, Hagemans en Smits Vastgoedzorg, onze samenwerking voort en tekenden op 29 januari een raamovereenkomst RGS. We kijken er naar uit om samen te werken aan krachtige wijken.

Lees meer