Energiezuinig Moerwijk-West

 

Op dinsdag 23 mei ondertekenden we met de bestuurder van Hof Wonen, Karolien de Jager, de overeenkomst voor de start van fase 2 van project Moerwijk-West. Een feestelijk moment dat het einde van een jaar van plannen betekent. In Moerwijk-West fase 2 maken we 435 woningen energiezuiniger. Daarnaast voeren we onderhoud uit en vernieuwen we bij 16 bedrijfsruimtes de gevels. De werkzaamheden starten op 18 september 2023 en duren, naar verwachting, tot het najaar van 2025. Smits Vastgoedzorg overhandigde de symbolische ‘eerste steen’. Deze verwerken we tijdens de werkzaamheden in de nieuwe gevel.

Karolien de Jager namens Hof Wonen: “Je ziet in Moerwijk-West fase 1 al dat het opknappen van de gevels een enorm verschil maakt in de wijk. Hierdoor verduurzamen we niet alleen, maar verbeteren we ook de leefbaarheid van de omgeving van onze huurders. Dat is iets waar ik enorm trots op ben.”

 

 

 

Fase 2 is een directe opvolging van fase 1. Door de verbeteringen gaan de woningen en bedrijfsruimtes hier naar energielabel A/A+. Dit gebeurt niet alleen door maatregelen binnen de woning, maar ook door het aanbrengen van een nieuwe isolatielaag aan de buitenkant. Ook krijgen de gebouwen weer een originele jaren ’50 uitstraling door het gebruik van steenstrips en nieuwe kozijnen.

1/5
"Je ziet in Moerwijk-West fase 1 al dat het opknappen van de gevels een enorm verschil maakt in de wijk"