Prinsessenflats in Prinsenland

4 februari 2020

In 2019 heeft Woonstad Rotterdam Smits Vastgoedzorg gevraagd om deel te nemen in het bouwteam voor de renovatie van drie flatgebouwen, de Prinsessenflats in Prinsenland te Rotterdam. Op 3 februari 2020 hebben de directies van Woonstad en Smits Vastgoedzorg het definitieve contract ondertekend. Ook A3 Architecten, IMD en Cauberg Huygen maken deel uit van het ontwikkelteam.

Het project

Project renovatie Prinsessenflats is een ingrijpend en omvangrijk project van 495 bestaande woningen en zes nieuw te realiseren mindervalide woningen, verdeeld over drie flat gebouwen.

Zowel buiten als in de woningen gebeurt er veel. Binnen wordt het nodige gedaan, zo wordt de brandwerendheid van de woningen onderling verbeterd. Alle woningen worden afgekoppeld van de huidige gasvoorziening en worden aangesloten op het warmtenet voor warm water en verwarming. Dit warmtenet wordt gevoed met de restwarmte van de Rotterdamse industrie. Buiten wordt de galerij en balkon constructie verstevigd, de bereikbaarheid wordt verbeterd en ook alle bergingen worden in z’n geheel vervangen.

Metamorfose

De flats krijgen een geheel nieuwe uitstraling, door onder andere het plaatsen van een prefab betonconstructie met een verbreding van de balkons met 1,5 meter, en speelse verspringingen.

De hele transformatie van het woongebouw is in ingrijpend en zal zeker niet onopgemerkt aan de bewoners voorbij gaan. De afdeling wijkverbetering & bewoners heeft samen met het bouwteam een gedetailleerde  planning ontwikkeld. Hierin wordt de overlast voor de bewoners gespreid. Zodoende zullen de bewoners en de wijkomgeving daardoor minimale overlast ervaren.

Lees meer over het project.

Actueel

Samen sterk #3

4 april 2020

We zijn alweer 3 weken met elkaar onderweg in, zoals de overheid het noemt, een ‘targetted lockdown’ tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Inmiddels zijn de voorgeschreven maatregelen verlengd tot minimaal 28 april. Dit vraagt om extra veerkracht en aanpassingsvermogen van iedereen. Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

Lees meer

All electric

2 april 2020

Onlangs beleefden wij een markant moment toen de eerste twee full electric auto’s werden afgeleverd. Suzanne van der Schaaf, manager P&O en Renske de Koning, coördinator bewonerszaken kregen uit handen van Patricia van Marrewijk, officemanager en verantwoordelijk voor wagenparkbeheer, de sleutels overhandigd van twee nieuwe all electric Volkswagens Up!

Lees meer

Ga zo door!

27 maart 2020

De tweede week van de corona-maatregelen is inmiddels achter de rug. Weer een week waarin weer veel is gebeurd en gecommuniceerd, maar waarin we ook ‘gewoon’ met z’n allen keihard aan het werk zijn geweest. En dat ‘gewoon’ is in de huidige tijd zeker niet vanzelfsprekend. Samen maken we het verschil, dragen we ons steentje bij en letten we een beetje op elkaar.

Lees meer