Prinsessenflats in Prinsenland

4 februari 2020

In 2019 heeft Woonstad Rotterdam Smits Vastgoedzorg gevraagd om deel te nemen in het bouwteam voor de renovatie van drie flatgebouwen, de Prinsessenflats in Prinsenland te Rotterdam. Op 3 februari 2020 hebben de directies van Woonstad en Smits Vastgoedzorg het definitieve contract ondertekend. Ook A3 Architecten, IMD en Cauberg Huygen maken deel uit van het ontwikkelteam.

Het project

Project renovatie Prinsessenflats is een ingrijpend en omvangrijk project van 495 bestaande woningen en zes nieuw te realiseren mindervalide woningen, verdeeld over drie flat gebouwen.

Zowel buiten als in de woningen gebeurt er veel. Binnen wordt het nodige gedaan, zo wordt de brandwerendheid van de woningen onderling verbeterd. Alle woningen worden afgekoppeld van de huidige gasvoorziening en worden aangesloten op het warmtenet voor warm water en verwarming. Dit warmtenet wordt gevoed met de restwarmte van de Rotterdamse industrie. Buiten wordt de galerij en balkon constructie verstevigd, de bereikbaarheid wordt verbeterd en ook alle bergingen worden in z’n geheel vervangen.

Metamorfose

De flats krijgen een geheel nieuwe uitstraling, door onder andere het plaatsen van een prefab betonconstructie met een verbreding van de balkons met 1,5 meter, en speelse verspringingen.

De hele transformatie van het woongebouw is in ingrijpend en zal zeker niet onopgemerkt aan de bewoners voorbij gaan. De afdeling wijkverbetering & bewoners heeft samen met het bouwteam een gedetailleerde  planning ontwikkeld. Hierin wordt de overlast voor de bewoners gespreid. Zodoende zullen de bewoners en de wijkomgeving daardoor minimale overlast ervaren.

Lees meer over het project.

Actueel

Woonpartners MH ondertekent Raamovereenkomst RGS met drie partijen

10 september 2020

Op woensdag 9 september ondertekenden drie partijen de raamovereenkomst Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) met Woonpartners Midden-Holland.

Lees meer

Renovatie Prinsessenflats

1 augustus 2020

In opdracht van Woonstad Rotterdam maken we de drie Prinsessenflats en de wijk nog meer geschikt om in ‘oud’ te worden. We maken de woningen mooier, veiliger, prettiger en duurzamer. De balkons en galerijen worden ruimer, zodat bewoners langer zelfstandig kunnen genieten van hun woning.

Lees meer

Tijd voor vakantie

21 juli 2020

Een bijzondere vakantieperiode staat voor de deur. We kunnen ons voorstellen dat na de intensieve afgelopen maanden, iedereen uitkijkt naar een paar weken rust. Dat is altijd goed voor iedereen.

Lees meer