We hebben de 2e plaats van de publieksprijs gewonnen van de Rotterdam Architectuurprijs 2024! Daarnaast kregen wij van de jury ook een π—²π—²π—Ώπ˜ƒπ—Όπ—Ήπ—Ήπ—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Ίπ—²π—Ήπ—±π—Άπ—»π—΄ voor ons gezamenlijke renovatieproject Prinsessenflats. Een groot compliment voor ons team, voor Woonstad Rotterdam en A3 Architecten en uiteraard de bewoners voor deze erkenning! Hartelijk dank voor uw stem!

Door de gezamenlijke inspanningen hebben alle bewoners een nieuw en modern huis en hebben we de overlast tot een minimum kunnen beperken. Zoals een bewoonster van 93 jaar het mooi verwoordde: β€œIk woon al jaren in deze flat en het is werkelijk prachtig geworden. Het was wel zwaar met de verbouwing, maar het was allemaal goed geregeld voor de bewoners. Nu ben ik blij met mijn nieuwe huisje en wil er nog lang van genieten.”

De jury concludeerde: “Door in uitstraling aan te sluiten bij De Nieuwe Margriet vormen de vier Prinsessenflats nu weer een geheel. Dit versterkt niet alleen de stedenbouwkundige kwaliteiten van de wijk, maar geeft ook een krachtige boodschap dat sociale woningbouw de inspanning meer dan waard is.

Lees hier het juryrapport!

Uitgebreide projectinformatie

1/5
"Het team is er in geslaagd om met een beperkt budget uit te stijgen boven het oplossen van concrete constructieve en energetische problemen en ook uitstraling en woonplezier wezenlijk te vergroten."