Smits Vastgoedzorg gaat elektrisch

23 november 2020

Vrijdag 20 november 2020, exact 30 jaar na de opening van het hoofdkantoor van Smits Vastgoedzorg aan de Thurledeweg in Rotterdam, stelden OnderhoudNL-voorzitter Henk den Boer en architect ing. Hein Doeksen de nieuwe snellaadinstallatie voor elektrische auto’s in gebruik.

Smits Vastgoedzorg liet tien snellaadplekken op het eigen terrein aanleggen, naar eigen ontwerp. Voor het dak wordt momenteel een zonnepaneleninstallatie ontwikkeld die per jaar circa 63.000 kilowatt aan energie moet gaan leveren. Daar kunnen de onlangs zeventien aangekochte en bestelde Volkswagens ID.3’s, UP’s en E-trons een jaar lang twintigduizend kilometer op rijden.

Architect Hein Doeksen, destijds van het Rotterdamse architectenbureau Groosman, ontwierp het kantoor van Smits Vastgoedzorg in 1989. De afgelopen dertig jaar heeft hij getekend voor de modernisering, uitbreiding en energietransitie van het pand.

Energietransitie

Het in werking stellen van het zonnepanelendak, het installeren van de warmte pompinstallatie voor warmteterugwinning en het isoleren van de begane grondvloer staan als laatste stappen op het programma voor deze energietransitie begin 2021.

Volledig elektrisch

Wat het wagenpark betreft, zal Smits Vastgoedzorg blijven investeren in de aankoop van volledig elektrische auto’s met een grote actieradius. Eind 2021 zal ook een behoorlijk aantal volledig elektrische bestelbussen in gebruik worden genomen, zo is de verwachting. Daarmee loopt Smits Vastgoedzorg vooruit op de afspraken in het Klimaatakkoord en de afspraken met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de zero-emissie voor stadslogistiek. Op z’n Rotterdams gezegd: ‘niet lullen maar poetsen’.

Onderhoud en transitie van bestaand vastgoed is onze core-business en dat is Goed voor Iedereen.

Actueel

Verduurzaming 105 woningen Hoek van Holland

8 april 2021

Op 1 april ondertekenden Hans van der Krogt en Marcel Korthorst de overeenkomst voor de verduurzaming van 105 woningen in Hoek van Holland. In samenwerking met WVH gaan we starten met het RGS project in de Scheepsbuurt. We gaan de 105 woningen energiezuinig en comfortabel maken.

Lees meer

Werk mee aan beter

6 april 2021

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan onze ‘Werk mee aan beter’ arbeidsmarktcampagne. Door onze collega’s een podium te geven laten we zien waar je als collega van Smits Vastgoedzorg actief aan bijdraagt. Van meewerken aan toekomstbestendige woningen en duurzame wijken, tot meewerken aan waardevolle samenwerkingen en blije bewoners.

Lees meer

Top als iets goed werkt

10 februari 2021

Top als iets goed werkt. Daarom zetten we, Poort6, Hagemans en Smits Vastgoedzorg, onze samenwerking voort en tekenden op 29 januari een raamovereenkomst RGS. We kijken er naar uit om samen te werken aan krachtige wijken.

Lees meer