Smits Vastgoedzorg gaat elektrisch

23 november 2020

Vrijdag 20 november 2020, exact 30 jaar na de opening van het hoofdkantoor van Smits Vastgoedzorg aan de Thurledeweg in Rotterdam, stelden OnderhoudNL-voorzitter Henk den Boer en architect ing. Hein Doeksen de nieuwe snellaadinstallatie voor elektrische auto’s in gebruik.

Smits Vastgoedzorg liet tien snellaadplekken op het eigen terrein aanleggen, naar eigen ontwerp. Voor het dak wordt momenteel een zonnepaneleninstallatie ontwikkeld die per jaar circa 63.000 kilowatt aan energie moet gaan leveren. Daar kunnen de onlangs zeventien aangekochte en bestelde Volkswagens ID.3’s, UP’s en E-trons een jaar lang twintigduizend kilometer op rijden.

Architect Hein Doeksen, destijds van het Rotterdamse architectenbureau Groosman, ontwierp het kantoor van Smits Vastgoedzorg in 1989. De afgelopen dertig jaar heeft hij getekend voor de modernisering, uitbreiding en energietransitie van het pand.

Energietransitie

Het in werking stellen van het zonnepanelendak, het installeren van de warmte pompinstallatie voor warmteterugwinning en het isoleren van de begane grondvloer staan als laatste stappen op het programma voor deze energietransitie begin 2021.

Volledig elektrisch

Wat het wagenpark betreft, zal Smits Vastgoedzorg blijven investeren in de aankoop van volledig elektrische auto’s met een grote actieradius. Eind 2021 zal ook een behoorlijk aantal volledig elektrische bestelbussen in gebruik worden genomen, zo is de verwachting. Daarmee loopt Smits Vastgoedzorg vooruit op de afspraken in het Klimaatakkoord en de afspraken met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de zero-emissie voor stadslogistiek. Op z’n Rotterdams gezegd: ‘niet lullen maar poetsen’.

Onderhoud en transitie van bestaand vastgoed is onze core-business en dat is Goed voor Iedereen.

Actueel

Terug naar waar het ooit begon

21 januari 2021

In 1925 richtte Pieter Smits, met zijn twee broers, aannemersbedrijf gebr. Smits op en vestigden het bedrijf nabij de Oude Haven in Rotterdam. Vóór het bombardement verhuisden zij met het bedrijf naar Schiedam, op zoek naar meer ruimte. Maar in 1990 keerden we terug naar onze roots in Rotterdam. 

Lees meer

Twee weken uitrusten

17 december 2020

We hebben in het afgelopen jaar veel met elkaar, collega’s, relaties, ketenpartners en opdrachtgevers bereikt en we kijken uit naar het nieuwe jaar. Maar eerst 2 weken uitrusten en thuis genieten in kleine gezelschappen. Ook wij gaan dat doen. Van maandag 21 december tot en met vrijdag 1 januari is ons bedrijf gesloten.

Lees meer

Toen was geluk heel gewoon

15 december 2020

Zonder eindejaarsbijeenkomst en in een nieuwe lock down naderen we het einde van het jaar 2020. Het is een bijzonder jaar geworden door Covid-19, een pandemie wat de boeken in zal gaan als een historische gebeurtenis.

Lees meer