Startsein voor forse verbeteringen aan woningen Rijnstraat
Woningcorporatie Woonkracht10 en Smits Vastgoedzorg hebben op 26 september 2022 de aannemingsovereenkomst ondertekend voor het project De Wielen in Alblasserdam. Dat is het startsein waarmee de 60 sociale huurwoningen aan de Rijnstraat technisch en architectonisch worden verbeterd. Ook worden de woningen energiezuiniger. Naar verwachting zijn de verbouwingen in mei 2023 klaar.

Deze ondertekening van de overeenkomst aan de ketenpartner is belangrijk’, zegt bestuurder Liesbeth Groeneveld. ‘Na ruim drie jaar voorbereiding kunnen we binnenkort van start gaan met de verbouwingen. Met dit project zorgen we ervoor dat de bewoners veiliger, gezonder en energiezuiniger kunnen wonen. Meer wooncomfort dus. Door ook de uitstraling van het complex aan te pakken wordt het een mooi geheel met het naastgelegen MFC Maasplein. We hebben veel vertrouwen in een prettige samenwerking met Smits Vastgoedzorg.’

Technische upgrade en verduurzaming
De uit 1985 daterende woningen worden de komende maanden fors aangepakt. Zo worden constructieve en brandveiligheidsmaatregelen genomen, wordt het binnenklimaat verbeterd en het energieverbruik teruggebracht naar minimaal label B. Vanzelfsprekend worden daarbij milieuvriendelijke materialen gebruikt. Verder krijgen een aantal platte daken sedumbeplanting. Dat zorgt voor verkoeling bij warm weer en meer geleidelijke waterafvoer bij grote regenbuien. Daarnaast hebben bewoners een mooier uitzicht op zo’n groen dak.

Bewonerswensen
Bij de verbouwingsplannen is ook rekening gehouden met de wensen van bewoners. De door hen ervaren ‘ziekenhuisuitstraling’ van het complex maakt plaats voor een luxe en tijdloze uitstraling. Ook wordt het gebrek aan een eigen buitenruimte opgelost met het aanbrengen van balkons. Daarmee wordt de woonkwaliteit voor bewoners verhoogd, en het zorgt voor een meer levendige gevel. Het architectonisch ontwerp van de buitenzijde en de algemene hallen is gemaakt door A3 architecten uit Rotterdam.