Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden: de vraag naar woonruimte en middelen wordt dan ook steeds dringender. SUM (Symbiotic Urban Movement) is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Het doel van deze wedstrijd is om passende oplossingen te ontwikkelen om de technische, architectonische en sociale uitdagingen aan te pakken waarmee steden geconfronteerd worden. Heel actueel in deze tijd!

Smits Vastgoedzorg is trotse sponsor & partner van SUM. Samen met nationale en internationale studenten van de TU Delft werken onze engineers, vakmensen en leerlingen samen aan dit geweldige project. Zo ook Hans Bruchez, uitvoerder bij Smits Vastgoedzorg. Hans begeleidt het timmerwerk in “Loods 23” en werkt veel samen met de studenten van TU Delft.

Hans: “Het is een geweldige ervaring om jonge, ambitieuze studenten te begeleiden tijdens deze challenge. Mooi om te zien hoe onze ervaring samen komt met de kennis van de studenten op het gebied van modulariteit, circulariteit en duurzaamheid.”

Finale in zicht
De 1:1 ‘renovatie’ mock-up van de onderbouw is in “Loods 23” aan de Thurledeweg voorbereid. Deze is eind 2021 op transport gegaan naar de Green Village in Delft. Op locatie is de SUM woning volledig geassembleerd. Nu de finale steeds meer in zicht komt, worden de laatste voorbereidingen getroffen om ook het trappenhuis in “Loods 23” voor te bereiden. De materialen zijn besteld en de tekeningen liggen klaar. In het voorjaar is de Green Village open voor publiek om het eindresultaat te bewonderen voor het op transport gaat naar Wuppertal voor de grande finale!

Verduurzaming van portiekflats
Het SUM team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats. Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door, in plaats van sloop-nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen.