Werk mee als Financieel administratief medewerker (24 -40 uur)

Als Financieel Administratief Medewerker heb je een ondersteunende rol op onze afdeling Finance & Control. Met 8 collega’s is de afdeling F&C verantwoordelijk voor de financiële- en project administratie. Maar ook de salarisadministratie, ICT en alle verzekeringen vallen binnen de verantwoordelijkheid van de afdeling. De teamleden hebben ieder hun eigen rol en expertise. Met elkaar zetten we onze schouders er onder en zijn we kritisch op het behalen van vooraf bepaalde doelstellingen.

Jouw rol binnen het team ligt met name op het gebied van Finance. Je hebt een afwisselend takenpakket en houdt je bezig met alle voorkomende werkzaamheden op het gebied van crediteuren-, debiteuren- en projectadministratie. Naast de administratieve verwerking ben je ook goed in het uitzoeken en analyseren van projectgerelateerde mutaties. Je bent scherp in het signaleren van afwijkingen en het oplossen er van.  Je rapporteert aan de teamleider Finance. Uiteraard heb je dagelijks contact met diverse partijen, zoals collega’s op kantoor en op projecten en met partners en leveranciers.

Daarnaast zijn we op de afdeling F&C volop bezig met diverse optimaliseringsprojecten, momenteel vooral gericht op het verder optimaliseren en digitaliseren van onze processen. Zo zijn we nu bezig met het verbeteren van uiteenlopende rapportages, materieelbeheer en uren staan bijvoorbeeld op de agenda. Ook bij deze projecten kunnen we jouw kennis en ervaring goed gebruiken.

 

Opleiding en ervaring:

Voor deze vacature zoeken wij een teamspeler met brede financiële kennis, bij voorkeur in de bouw en/of onderhoudsbranche. Je bent enthousiast, accuraat, servicegericht en laat je niet snel uit het veld slaan. Je staat open voor ontwikkelingen, zowel binnen de organisatie als bij jezelf en gaat een uitdaging op je vakgebied niet uit de weg!

 

Verder vragen wij 

  • MBO+ niveau, opleidingsrichting economisch/financieel
  • Eventueel aangevuld met relevante opleidingen, bv. MBA
  • Minimaal 3 jaar ervaring in de financiële administratie

 

Ons aanbod

  • Een afwisselend takenpakket in een dynamische werkomgeving
  • Een zelfstandige rol in een organisatie waar we aandacht voor elkaar hebben
  • Veel ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Coaching, aanvullende opleidingen, learning-on-the-job, graag zoeken we samen met jou uit hoe we dit verder vorm gaan geven.
  • Er wordt hard gewerkt, maar er is absoluut ruimte voor ontspanning. Zo sporten wij op donderdag na werktijd met elkaar (bootcamp) en is er een gezellige borrel op vrijdag. 
  • Sfeer en collegialiteit vinden wij erg belangrijk!
  • Uiteraard bieden wij hierbij een prima beloning en uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne van der Schaaf Afdeling P&O, op telefoonnummer 010-4153420.

Meewerken in de praktijk

Goed voor bewoners
Unilever rope access
Over Smits Vastgoedzorg
1/16

Bij vragen kun je contact opnemen met

Suzanne van der Schaaf

Suzanne van der Schaaf