Verduurzaming 392 woningen in Zwijndrecht

19 april 2019

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen een duurzame upgrade. Samen met de bewoners gaven de Zwijndrechtse wethouder Jos Huizinga, Tinka van Rood van woningcorporatie Trivire en Hans van der Krogt namens Team ERAflats op dinsdag 16 april het officiele startsein voor de uitvoering.

Mooie stap in verduurzaming woningvoorraad Zwijndrecht
Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour,geeft de flats in opdracht van Trivire een duurzame upgrade waarmee de 392 woningen weer helemaal toekomstproof zijn. Wethouder Huizinga benadrukte in zijn speech voorafgaand aan het startsein, dat de verduurzaming van de huidige woningvoorraad in Zwijndrecht een belangrijke pijler is van de gemeente. Naast meer wooncomfort voor de bewoners, draagt de verduurzaming bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Ook Tinka van Rood, bestuurder van Trivire, is blij met de samenwerking die de energietransitie in de Drechtsteden versnelt.

Een moderne nieuwe uitstraling en meer wooncomfort
Alle drie de gebouwen krijgen een vernieuwde uitstraling en de isolatie wordt verbeterd, waarmee een forse energiesprong wordt gerealiseerd. In de woningen vernieuwt Team ERAflats, afhankelijk van de huidige conditie, de keuken, de badkamer en het toilet. Samen met de isolatiemaatregelen betekent dit voor de bewoners een mooie verbetering van het wooncomfort.
De werkzaamheden zijn naar verwachting medio 2020 gereed.

Een luxe Bad-Huis om bewoners te ontzorgen
Om de bewoners tijdens de werkzaamheden maximaal te ontzorgen, heeft Team ERAflats bij de flats een
Bad-Huis geplaatst. Hierin zijn luxe badkamers en rustruimtes aanwezig. De badkamers beschikken over een toilet, inloopdouche, een wastafel met spiegel, en zijn voorzien van ledverlichting en vloerverwarming. Ook een ruimte met wasmachine en wasdroger maakt deel uit van het Bad-Huis. In het “Huis-gedeelte”, de rustruimtes, is plaats voor zeker 5 bewoners tegelijkertijd, die daar rustig kunnen verblijven op het moment dat Team ERAflats in hun woning aan het werk is. We vinden het belangrijk dat de bewoners zich thuis blijven voelen tijdens deze ingrijpende werkzaamheden en hebben gedacht aan alle faciliteiten zodat de bewoners even tot rust kunnen komen, aldus Jurgen Weerdenburg namens Team ERAflats. Het Bad-Huisis een ontwerp van architect Hein Doeksen.

Meer dan 1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd in onderhoud
De start van dit project is voor Team ERAflats extra bijzonder; de combinatie van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour voert hierdoor bij meer dan 1.000 ERAflats-woningen tegelijkertijd groot onderhoud uit. Voor de bouwer en naamgever van de markante flats, die in de hele randstad sinds de jaren ’60 en ’70 te vinden zijn, een extra feestelijk moment dus. Er kan nu echt gestart worden.

Team ERAflats is een samenwerking van ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. Samen ontwikkelden we een specifieke aanpak voor groot onderhoud van de ERAflats. Hierin combineren we onze kennis van de bouw in de jaren ’60 en ’70 met de jarenlange ervaring in het groot onderhoud. Inmiddels zijn al verschillende ERAflats gerenoveerd door Team ERAflats.

Op de foto’s: Hein Doeksen (architect Bad-Huis), Jurgen Weerdenburg (bestuurder Team ERAflats), Hans van der Krogt (bestuurder Team ERAflats), Tinka van Rood (Bestuurder Trivire) en Jos Huizinga (wethouder)

Actueel

Ketensamenwerking vastgoedonderhoud

23 januari 2020

Samen met Woningcorporatie GroenWest en vijf andere ketenpartners hebben wij onze handtekening gezet onder de overeenkomst ‘Ketensamenwerking’. De ondertekening markeert de start van een nieuwe manier van samenwerken met twee ketenallianties op het gebied van vastgoedonderhoud.

Lees meer

Team ERAflats gaat Hoge ERA’s voor Havensteder verduurzamen

16 januari 2020

In opdracht van woningcorporatie Havensteder gaat Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en ERA Contour, 525 woningen in Rotterdam Ommoord verduurzamen.

Lees meer

Mooie flow

26 december 2019

We hebben de mooie flow van heel 2019 vastgehouden tot de laatste minuut. Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst bedankte iedereen elkaar voor de mooie samenwerking en wenste Hans van der Krogt, namens de directie, de 250 mannen en vrouwen prettige feestdagen en een mooi 2020.

Lees meer