Verduurzaming voor 392 woningen ERAflats Zwijndrecht

21 februari 2019

Trivire en Team ERAflats ondertekenen samenwerkingsovereenkomst groot onderhoud.

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en het Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen binnenkort een duurzame upgrade. Aan de gebouwen en in alle woningen wordt groot onderhoud gepleegd. Woningcorporatie Trivire en Team ERAflats, bestaande uit Smits Vastgoedzorg en TBI-onderneming ERA Contour, ondertekenden op donderdag 14 februari de samenwerkingsovereenkomst voor de werkzaamheden. 

Door gebruik te maken van de kennis, professionaliteit en ervaring van het consortium van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour hebben we het beste in elkaar boven gehaald. Daarmee zijn de belangen van onze klanten extra goed bediend. En daar doen we het graag voor!Aldus Tinka van Rood, bestuurder van Trivire.

“We vinden het heel mooi dat we ook deze ERAflats een duurzame upgrade kunnen geven, waardoor de woningen weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. Na het groot onderhoud kunnen de bewoners weer jaren genieten in hun vernieuwde woning, en dat is uiteindelijk waar we het voor doen”, aldus Hans van der Krogt namens Team ERAflats.

Een moderne nieuwe uitstraling en meer wooncomfort
Alle drie de flats krijgen vernieuwde, meer transparante entrees. Ook de plinten van de gebouwen worden aangepakt. Samen met nieuwe galerij hekken op de eerste etage, zorgen deze aanpassingen voor een frisse en moderne uitstraling van de totale gebouwen. Dat was ook het uitgangspunt bij het ontwerp, gemaakt door A3 Architecten.
Maar, de onderhoudscombinatie verandert niet alleen de uitstraling van de gebouwen, zo vertelt Jurgen Weerdenburg namens Team ERAflats: “we verbeteren ook de isolatie, waarmee een forse energiebesparing gerealiseerd wordt, en dat zorgt voor meer wooncomfort voor bewoners. In de woningen vernieuwen we daarnaast, afhankelijk van de huidige conditie, de keuken, de badkamer en het toilet. Ook maken we verschillende installaties individueel regelbaar en vergroten we de veiligheid door het installeren van nieuwe functies zoals een videofoon.”
De werkzaamheden starten in maart 2019 en zijn naar verwachting halverwege 2020 gereed.

Meer dan 1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd in onderhoud
De handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst markeren voor Team ERAflats nog een extra bijzonder feit; de combinatie van Smits Vastgoedzorg en ERA Contour voert hierdoor bij meer dan 1.000 ERAflat-woningen tegelijkertijd groot onderhoud uit. Voor de bouwer en naamgever van de markante flats, die in de hele randstad sinds de jaren ’60 en ’70 te vinden zijn, een extra feestelijk moment dus.

Over Team ERAflats
Team ERAflats is een samenwerking van ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. Samen ontwikkelden deze partijen een specifieke aanpak voor groot onderhoud van de ERAflats. Hierin combineren ze hun kennis van de bouw in de jaren ’60 en ’70 met hun jarenlange ervaring in het groot onderhoud. Inmiddels zijn al verschillende ERAflats gerenoveerd door Team ERAflats.

Actueel

Bevrijdingsdag

4 mei 2020

Om onze dankbaarheid te tonen hebben we besloten om iedereen morgen een vrije dag te geven. We wensen iedereen een mooie Bevrijdingsdag!

Lees meer

Samen sterk #9

1 mei 2020

We gaan alweer naar week 10 van de intelligente lockdown. De afgelopen weken zijn er in Nederland voorzichtig wat maatregelen versoepeld, omdat gelukkig blijkt dat de getroffen maatregelen leiden tot een verdere afname van de verspreiding van het corona-virus. Om te zorgen dat de verspreiding van het virus niet opnieuw kan oplaaien, blijft het ontzettend belangrijk dat de getroffen maatregelen strikt worden nageleefd.

Lees meer

Planmatig onderhoud Euromast

30 april 2020

Smits Vastgoedzorg is met een zeer goede ranking gekozen tijdens het selectietraject voor onderhoudswerkzaamheden aan de Euromast!

Lees meer