Erwin werkt mee aan woonplezier van mensen

 

Erwin, uitvoerder bij Smits Vastgoedzorg, vindt vooral het sociale aspect van zijn functie belangrijk.

“Wij voeren onze projecten altijd in bewoonde staat uit. Je moet je dus bewust zijn van de impact van onze werkzaamheden op de bewoners en met respect met ze omgaan. Ervoor zorgen dat gedurende het hele project het contact met hen goed verloopt geeft mij energie.”

Als uitvoerder groot onderhoud bij Smits houd je je bezig met renovatieprojecten voor woningcoöperaties en ben je de spin in het web op de projectlocatie. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van één of meerdere projecten binnen de vooraf gestelde kaders van tijd, kwaliteit en veiligheid. Om dit te kunnen realiseren schakel je continu met alle partijen binnen het projectteam. Je begeleidt voorlieden, teamleden en ketenpartners en communiceert met leveranciers. Daarnaast houd je de voortgang van het project in de gaten en ben je het aanspreekpunt voor de opdrachtgever op locatie.

“Het maakt me trots wanneer opdrachtgevers bij een volgend project vragen naar hetzelfde team. Een mooier compliment is er niet.”

Geen dag hetzelfde

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk want iedere dag geeft weer een  andere uitdaging. Als uitvoerder werk je zowel binnen als buiten en heb je met veel verschillende mensen te maken: bewoners, collega’s, ingehuurde collega’s en opdrachtgevers. Dat maakt het werk heel menselijk en afwisselend. In grote lijnen zijn de werkzaamheden natuurlijk wel hetzelfde, maar er is iedere dag weer iets anders aan de hand waar je een oplossing voor moet vinden.”

 

Samen

“Maar dat doe je niet alleen. Alle partijen, van glaszetters en slopers tot loodgieters en elektriciens, vallen onder mijn verantwoording. Iedere ochtend nodig ik alle betrokkenen bij mij uit zodat de ketenpartners ook met elkaar overleggen in plaats van via mij als tussenpersoon. Op deze manier houden we de communicatielijnen kort en zorgen we dat we efficiënt kunnen (samen)werken. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen de planning haalt en dat de geleverde kwaliteit voldoet aan de eisen.”

Eigen inbreng

“Het mooie bij Smits Vastgoedzorg is dat er veel ruimte is om aan te geven waar je behoefte aan hebt en om ideeën aan te dragen. Hier wordt altijd goed naar geluisterd en iets mee gedaan. Daarnaast word je als werknemer actief betrokken bij ontwikkelingen. Zo werk ik bijvoorbeeld mee aan een ICT project voor de ontwikkeling van een nieuwe oplever-app en zit ik in een klankbordgroep waarin we meedenken  over de positie van Smits  over tien jaar. Samen met het kernteam en een aantal collega’s denken we mogelijke strategische scenario’s uit.. Ik vind het leuk om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Smits hart

“Smits Vastgoedzorg voelt voor mij als een familiebedrijf waar alles goed is geregeld. Ik zit hier niet voor niets al 28 jaar. Er is oog voor iedere werknemer, ook al zijn we inmiddels een veel groter bedrijf geworden. Daarnaast zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Ik ben zelf als schilder begonnen en via de functie van voorman doorgegroeid naar uitvoerder. Als je ambities hebt en hard werkt, is er veel mogelijk. De kansen, vrijheid en goede arbeidsvoorwaarden die jedaarvooterugkrijgt laten zien dat Smits een hele fijne werkgever is. Je merkt het eigenlijk aan iedereen die hier werkt: we zijn er allemaal trots op onderdeel te zijn van Smits. We hebben allemaal datzelfde Smits hart.”