John werkt mee aan goede plannen waar bewoners beter van worden

 

John, werkvoorbereider bij Smits Vastgoedzorg, gaat elke dag met plezier naar zijn werk.

“Ik vind het mooi als projecten vlekkeloos verlopen om daarmee de opdrachtgever tevreden te stellen. Als ik  merk dat mijn voorbereiding er mede voor zorgt dat de uitvoeringsfase soepel verloopt, dan geeft dat veel voldoening.”

Als werkvoorbereider maak je, samen met de projectleider, de vertaling van een technische werkomschrijving naar het werkplan voor de uitvoering. Daarmee zorg je dus voor de technische werkvoorbereiding van een project. Van planning tot werkbegroting, en van de ondersteuning bij inkoop tot het inrichten van de bouwplaats. Maar ook: hoe borg je de kwaliteit tijdens de uitvoering? Alles zodat de uitvoering weet hoe, wat, wanneer en waarmee ze de het project moeten realiseren.

“Bij Smits Vastgoedzorg krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.”

Goed geregeld

“Smits Vastgoedzorg is een gestructureerd bedrijf. Dat is fijn. Wanneer je er komt werken is alles goed voorbereid. Je merkt dat er altijd een plan B is, we zorgen gewoon altijd samen dat we het regelen. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden bij Smits heel goed en krijg je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kon ik mijn opleiding, die ik voordat ik bij Smits kwam werken al was gestart, blijven volgen. Dat wordt door Smits juist toegejuicht. Er is altijd ruimte om met initiatieven te komen waarmee je waarde kunt toevoegen aan jezelf, en daarmee ook aan het bedrijf.”

 

Collegialiteit

“Het team is erg leuk. Iedereen is bereid elkaar te helpen en er is totaal geen onderlinge strijd. Je kan altijd terugvallen op anderen, zo heb je nooit het gevoel er alleen voor te staan. Daarnaast wordt ons team gevormd door zowel ervaren werknemers als jong talent. Dat maakt het dynamisch en zorgt dat ik er veel kan leren. We doen bij Smits om het werk heen ook andere leuke activiteiten samen. Zo sporten we iedere donderdag met een aantal collega’s op kantoor. En de feestjes zijn ook altijd heel gezellig!”

Project om trots op te zijn

“Ik heb gewerkt aan de voorbereiding van het project de Vloot. Dit zijn 164 woningen in Maassluis waar we met een aantal maatregelen – zoals na-isoleren, vervangen van het huidige MV-systeem en het plaatsen van nieuw glas – een soort deken om de woningen hebben gecreëerd. Zo geven we de bewoners de mogelijkheid comfortabeler en duurzamer te leven, zonder dat de huurprijs omhooggaat. Daar worden de bewoners beter van, en daar ben ik trots op.”

Meewerken aan beter

“Ik vind het belangrijk dat we bijdragen aan bijvoorbeeld de verduurzaming van woningen. Kijk, uiteindelijk moet er gewoon geld verdiend worden. Maar als we met het verbeteren van vastgoed onze opdrachtgevers én de bewoners blij maken, dan geeft dat een extra goed gevoel.”