Patrick werkt mee aan woningen die klaar zijn voor de toekomst

 

Patrick, projectleider bij Smits Vastgoedzorg, krijgt vooral energie van blije bewoners.

“Als zij dat zijn, dan zijn onze opdrachtgevers dat ook.”

Een projectleider is de spin in het web en eindverantwoordelijk voor het succesvol realiseren van een project.  “Je bent uiteindelijk verantwoordelijk voor drie dingen: tijd, kwaliteit en geld. Die zijn alle drie met elkaar verbonden. Als je qua tijd uitloopt, dan heeft dat consequenties voor geld. En als de kwaliteit niet goed is, dan heeft dat weer invloed op de tijd en de klanttevredenheid. Sturend en oplossingsgericht bezig zijn staan daarom bovenaan. Je probeert zo veel mogelijk informatie los te krijgen en de juiste dingen met elkaar te verbinden om zo problemen op te lossen en daarmee het proces in de uitvoering zo goed mogelijk te begeleiden.” En de samenwerking met onze ketenpartners is hierin erg belangrijk.

“Natuurlijk moet het resultaat goed zijn, en wordt er van een projectleider verwacht dat je samen een zo efficiënt mogelijke manier van werken realiseert. Maar uiteindelijk gaat het om het gevoel dat je achter laat. Ik vind het mooi dat de huurders uiteindelijk meer comfort ervaren, en dat zij ook mee kunnen gaan in de energietransitie.”

“Bij Smits Vastgoedzorg houden we altijd in ons achterhoofd voor wie we het doen. Het is belangrijk dat je je goed kunt inleven. We werken namelijk aan iemand zijn thuis. Dat moet gewoon goed zijn en daarin doen we geen concessies. Ik stel mezelf altijd de vraag: ‘Zou ik het bij mezelf thuis ook op deze manier aanpakken?’ Als het antwoord daarop volmondig ja is, dan weet ik dat we goed bezig zijn.”

“Dat ze uiteindelijk merken dat hun energierekening naar beneden gaat, of dat ze het in de winter minder koud hebben in huis. Als zij blij zijn, dan hebben wij het als team goed gedaan.”

 

“Als mensen merken dat wat wij doen een positief verschil maakt, dat is eigenlijk het mooiste wat er is.”

Open cultuur

“De familiaire en laagdrempelige sfeer maakte dat ik me gelijk thuis voelde. Ik heb hele leuke collega’s en er is ruimte voor een lolletje. En daarnaast staat de deur altijd voor je open, van werk tot privé gerelateerde zaken, ook bij de directie. We weten én onthouden van elkaar wat er speelt. Als bijvoorbeeld een collega vertelt dat het niet zo goed gaat met zijn moeder, dan kom ik daar altijd nog even op terug. Dat vind ik heel belangrijk, en dat geldt eigenlijk voor iedereen binnen Smits.”

“De menselijke kant bij Smits springt er echt uit.” 


Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Dat is echt Smits Vastgoedzorg.

“Als werkgever stelt Smits Vastgoedzorg duidelijke kaders. Dat werkt heel fijn. Ik weet wat Smits Vastgoedzorg van mij verwacht en wat ons gezamenlijke doel is. Daarbinnen is ruimte voor eigen inbreng. Dat creëert een goede balans tussen structuur en vrijheid. Het resultaatgerichte samenwerken geldt dus niet alleen voor de samenwerking met opdrachtgevers, maar ook binnen het team. Echt met elkaar meedenken, samen het probleem oplossen, de juiste vragen stellen en goed luisteren. Daar is Smits heel sterk in. Als je open en duidelijk bent, dan sta je er nooit alleen voor. Je weet precies wat je aan elkaar hebt en alles is bespreekbaar.”

Meewerken aan beter

“De toekomstvisie van Smits Vastgoedzorg maakt dat ik er gelukkig van word om hier te werken. Smits Vastgoedzorg doet er als bedrijf alles aan om bij te dragen aan het beschikbaar houden van betaalbare woningen door het onderhouden en verbeteren van de bestaande woningvoorraad . Het willen meedoen en meedenken in die markt, het voorop willen lopen en blijven innoveren. Dat maakt me trots. Laat mij daar maar onderdeel van zijn.”