Willem-Alexanderflat klaar!
van energielabel F naar A

Na bijna een jaar grondig renoveren, is de Willem-Alexanderflat zo goed als klaar. Het hele gebouw en alle woningen van Poort6 zijn gerenoveerd, verduurzaamd, gasvrij gemaakt en aangesloten op het duurzame warmtenet. De woningen zijn veel comfortabeler en energiezuiniger geworden voor huurders: van energielabel F naar A.

De renovatie startte in mei 2022 en is afgerond in maart 2023. Alle woningen zijn in bewoonde staat gerenoveerd. Poort6 en Smits Vastgoedzorg begeleidden de huurders intensief. Huurders konden ook gebruikmaken van een rustwoning tijdens de renovatie.

Marije Buursink, directeur-bestuurder van Poort6: “De Willem-Alexanderflat is door deze renovatie weer zo goed als nieuw en klaar voor de toekomst. Energiezuinig en gasloos, en daarmee goed voor de portemonnee van onze huurders. En ze hebben veel meer comfort in de woning. De renovatie was pittig voor veel bewoners. We hopen dat onze huurders
ondanks dat blij zijn met het resultaat en willen ze hartelijk bedanken voor hun medewerking en geduld.”

Opleverfeest voor bewoners
Om de afronding van de renovatie te vieren met de huurders, organiseerde Poort6 op 18 april om 16.00 uur een feestelijk moment voor huurders en relaties.

Een greep uit de werkzaamheden:
• volledige nieuwe pui met HR++ glas aan de voor- en achterkant
• nieuwe radiatoren
• nieuw ventilatiesysteem
• gevelisolatie
• verwijderen gasaansluiting
• nieuwe videofoon
• verwijderen boiler en plaatsen warmte-unit
• 4 zonnepanelen per woning die direct stroom leveren aan de woning

 

Aanleg en uitrol warmtenet krijgt vaart
De Willem-Alexanderflat is het eerste gebouw in Gorinchem dat is aangesloten op het nieuwe duurzame warmtenet. Op dit moment nog gasgestookt, maar later dit jaar start HVC met de bouw van het warmtestation aan de Bullekeslaan. Daar wordt restwarmte vanuit de rioolwaterzuivering Schelluinen duurzaam opgewarmd om uiteindelijk een kleine 1.000 woningen in de Gildenwijk, het kantoor van Poort6 en het Stadhuis te verwarmen.

Smits Vastgoedzorg is inmiddels ook gestart met het onderhoud aan de 57 eengezinswoningen aan de Gildenweg e.o. Ook de eerste woningen hier zijn inmiddels aangesloten op het warmtenet. De Munter- en Tichelaarflats (185 woningen) worden deze zomer aangesloten op het warmtenet. En op dit moment loopt het instemmingstraject voor het gasloos maken van de
138 woningen in de Johan Frisoflat.

Van energielabel F naar A

1/10