Nieuwe daken zijn belangrijke stap naar energielabel A

 

Woningcorporatie WVH en Smits Vastgoedzorg zijn begonnen met de uitvoering van grootschalig onderhoud en verbeteringen aan de 105 eengezinswoningen in de Scheepsbuurt (Griffioenstraat en Tuymelaerstraat e.o.). Afgelopen week zijn de eerste woningen voorzien van een nieuw dak met betere isolatie. Het is de start van de verbeteringen waarmee WVH deze woningen naar het energiezuinige energielabel A brengt.

 

“Met dit project maken we serieus werk van het renoveren en verduurzamen van onze woningen”, vertelt Marcel Korthorst, directeur-bestuurder van WVH. Behalve uit het vernieuwen van de daken bestaat het project onder meer uit het aanbrengen van nieuw HR++ glas met ventilatieroosters. Ook worden de woningen voorzien van een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem, vloerisolatie en een HR cv-ketel. Verder krijgen de woningen nieuwe veiligere voor- en achterdeuren. Bewoners kiezen voor hun eigen woning de kleur en het type. In een deel van de woningen worden ook de badkamer, keuken en/of het toilet vernieuwd. “Na de ingreep zijn de woningen energiezuiniger en comfortabeler en kunnen de bewoners er nog vele jaren met plezier wonen”, aldus Korthorst.

 

Nauwe samenwerking met bouwpartner en bewoners

WVH heeft Smits Vastgoedzorg geselecteerd als bouwpartner voor dit project. “We werken voor dit project nauw samen met Smits Vastgoedzorg én met de bewoners”, gaat Korthorst verder. “Zowel de bewoners als Smits Vastgoedzorg zijn al vroeg bij het planvormingsproces betrokken. Gezamenlijk hebben we de technische problemen in kaart gebracht en in overleg met een bewonersvertegenwoordiging is de aanpak bepaald. De uitbraak van het coronavirus was daarbij een extra uitdaging. Met creatieve oplossingen als het opnemen van een filmpje om de bewoners op afstand toch de modelwoning te kunnen laten zien, is het gelukt om de voortgang erin te houden. Ik ben super trots op deze manier van (samen)werken.”

 

Smits Vastgoedzorg heeft veel ervaring met het uitvoeren van groot onderhoud in bewoonde staat en besteedt veel aandacht aan de bewonersbegeleiding. Hans van der Krogt, algemeen directeur Smits Vastgoedzorg: “Met veel enthousiasme zijn we gestart, ook al beseffen we dat de uitvoering van de werkzaamheden best veel vraagt van de bewoners. Samen met WVH en de bewoners gaan we er een mooi project van maken met comfortabele, energiezuinige woningen en hopelijk veel tevreden bewoners als resultaat!”