Amar werkt mee aan betere wijken

 

Amar, planontwikkelaar bij Smits Vastgoedzorg, vindt het fantastisch het eindresultaat te zien van een plan dat hij heeft ontwikkeld.

“Dat je ziet dat een plan waar je veel tijd en energie in hebt gestoken wordt uitgevoerd zoals jij het hebt bedacht, dat vind ik schitterend.”

Als planontwikkelaar ben je met je ontwikkelteam verantwoordelijk voor het vertalen van de wensen van de klant naar een investerings- en onderhoudsplan, bijvoorbeeld met betrekking tot het esthetisch en energetisch verbeteren van complexen. Vanuit inhoudelijke en technische kennis houd je je bezig met het opstellen en doorrekenen van beleidsvarianten en voorkeursscenario’s, en werk je uiteindelijk toe naar een gedetailleerde technische werkomschrijving en bijbehorende investeringsbegroting en MJOB. Als planontwikkelaar moet je creatief zijn in het bedenken van maatregelen om de juiste balans te vinden tussen kwaliteit, kosten en opbrengsten binnen het afwegingskader van de opdrachtgever. Daarom is het belangrijk dat je bekend bent met recente ontwikkelingen en nieuwe technieken op het gebied van toe te passen producten en materialen.

Samendoen

“Je werkt binnen mijn functie veel samen met opdrachtgevers, veelal langetermijnpartners van Smits. Op basis van de uitgangspunten en randvoorwaarden van de opdrachtgever bedenk je met elkaar, als team, een plan. Je inventariseert de huidige staat en kwaliteit van een complex, je voert inhoudelijke gesprekken met adviseurs en ketenpartners. Je probeert zoveel mogelijk mensen te betrekken en informatie te verzamelen om tot een zo concreet mogelijk plan te komen.”

Als planontwikkelaar trek je inhoudelijk de kar, maar je doet het echt met elkaar.”

 

 

 

Bewegingsvrijheid binnen Smits

“Ik zit al twaalf jaar bij Smits, en dat zegt natuurlijk wel wat. Het leuke is dat je veel bewegingsvrijheid krijgt binnen je eigen projecten. Zolang ik ervoor zorg dat alles volgens planning verloopt, heb ik veel vrijheid. Daarnaast biedt Smits doorgroeimogelijkheden. Er is altijd ruimte om het gesprek aan te gaan om aan te geven dat je meer wilt. Het werk dat we doen verandert, dus is het fijn dat er ruimte is om daarin mee te kunnen bewegen.”

Oog voor haar werknemers

“Er is veel aandacht voor elkaar en er wordt gezorgd dat je het als werknemer naar je zin hebt. Er is ruimte om een opleiding te doen en er worden vaak leuke dingen georganiseerd. Daarnaast is de sfeer onderling gewoon heel goed, we gaan met respect met elkaar om. Binnen het bedrijf is alles bespreekbaar en als je iets nodig hebt wordt er altijd goed geluisterd en met je meegedacht.”

Onze manier van werken

“Smits staat bekend in de markt om haar eigen manier van werken. Er zijn maar weinig partijen die op deze schaal op basis van het RGS-model te werk gaan. Omdat ik hier al een tijdje rondloop, heb ik de implementatie van deze procesinnovatie helemaal meegemaakt. We zijn daar als bedrijf heel erg in gegroeid en daarin lopen we voorop. Dat we dan ook zo herkend worden, dat vind ik geweldig. Dat maakt me wel trots.”

Project om trots op te zijn

“Ik ben heel trots op het project Oud-Achterwillens in Gouda waarin we 132 portiekwoningen hebben verbeterd. Je hebt er veel tijd en energie in gestoken en voelt je betrokken. Als de gemeente dan positief is, en de bewoners die eerst niet eens durfden te vertellen in welke wijk ze wonen zijn weer trots zijn op waar ze wonen, dan word ik daar heel enthousiast van. Het geeft me het gevoel dat ik het echt ergens voor doe.”