We verleggen onze focus van ‘resultaatgericht’ naar ‘goed voor iedereen’. Door onze maatschappelijke impact te vergroten, leveren we een extra bijdrage aan de vastgoedopgave.
Wij leveren een bijdrage aan de leefbaarheid, kwaliteit en groei van de woningvoorraad door het onderhouden, verbeteren en transformeren van wijken en het vastgoed daarin. Zo gaan we samen voor het beste gezamenlijke resultaat. En zorgen we ervoor dat het goed is voor de bewoner, de opdrachtgever en de vakman.
Als team werken wij intensief samen met onze opdrachtgevers, projectleiders en vakmensen om kosten, opbrengsten en kwaliteit voorspelbaar en beheersbaar te houden.
Smits Vastgoedzorg, Goed voor iedereen.
We hebben onze plannen gemaakt
en zijn klaar voor de next step.
Wat de wens ook is, we krijgen het voor elkaar.
Dat is Smits Vastgoedzorg. Goed voor Iedereen.
Smits Vastgoedzorg levert een bijdrage aan de leefbaarheid, kwaliteit en groei van de woningvoorraad door het onderhouden, verbeteren en transformeren
van wijken en het vastgoed daarin.
De manier waarop onze opdrachtgevers hun vastgoed rol en functie organiseren, is aan verandering onderhevig.
Veel opdrachtgevers zullen in de komende jaren de inrichting van hun vastgoedfunctie heroverwegen.
De noodzaak tot samenwerking wordt hierdoor alleen maar groter. Voor onze opdrachtgevers zijn onze producten en diensten de komende jaren van strategisch belang voor het behalen van hun doelstellingen.
Wij geloven er in dat in de nabije toekomst de rol van Smits Vastgoedzorg in het propertymanagement van de opdrachtgever zal toenemen, en wij dit op termijn deels zullen overnemen.
Dit betekent dat wij integraal verantwoordelijkheid moeten kunnen dragen op het vlak van onderhoud, verbetering, transformatie en technisch beheer van vastgoed conform gewenste vastgoedkwaliteit, bewonerstevredenheid en rendementseisen van de opdrachtgever (integraal en per complex).
We zijn resultaatgericht.
We krijgen het voor elkaar.
Waar een wil is, is een weg.
We geloven in de kracht van
samenwerken. De handen ineenslaan,
daar wordt iedereen beter van.
We zijn vakbekwaam.
We leveren kwaliteit door onze
kennis & kunde.
Voor ieder project wordt een team samengesteld. De samenstelling van het team en de rol van de teamleden zijn afhankelijk van de aard en complexiteit van het project. De teamleden worden geselecteerd op de benodigde competenties. Onze 150 vaste medewerkers zijn goed opgeleid, breed inzetbaar en gemotiveerd. Ze zijn enthousiast, resultaatgericht, betrokken en loyaal.
We zijn een lerende organisatie waardoor we ons steeds succesvol kunnen blijven aanpassen aan veranderingen in de markt.
We meten doorlopend onze prestaties: financieel resultaat, klant- en bewonerswaardering, medewerkers- en leverancierswaardering en productkwaliteit. Op basis van deze inzichten leggen we de lat steeds iets hoger.
Smits Vastgoedzorg bestaat dit jaar 100 jaar. Naar verwachting realiseren we € 145 miljoen aan projecten, waarin we met onze opdrachtgevers intensief en innovatief samenwerken in het voorspelbaar en beheersbaar onderhouden, transformeren, adviseren en herontwikkelen van vastgoed.
Dat doen we in vernieuwende samenwerkingsvormen waarin we ontwerp, uitvoering en beheer integreren. Daarbij zorgen we dat onze terminologie, procesmodellen en stappenplannen naadloos aansluiten op die van de opdrachtgever. Maatregelen rekenen we eerst door op de verwachte prestaties op het gebied van leefbaarheid, wooncomfort, gezondheid, energie, milieu, veiligheid en toekomstwaarde.
In 1925 richten de bouwkundige broers Meeuwis, Bas en Pieter Smits in Rotterdam Aannemingsbedrijf gebroeders Smits op. Realisatie van woningbouw en utiliteitsbouw is de kern activiteit. In 1945 richt Reyer Smits het bedrijf Smits Schilders op en in 1950 zet zijn broer Piet Smits jr. het bouwbedrijf voort. Beide bedrijven leveren met veel inzet een bijdrage aan de Rotterdamse wederopbouw en de realisatie van veel woningbouw. Het bedrijf groeit gestaag en zo ook de kennis op het gebied van onderhouds methodieken.
In 1971 start Frits Smits (zoon van Reyer Smits) bij de onderneming Smits Schilders die het bedrijf in 1975 verwerft. Vervolgens neemt hij ook het bouwbedrijf gebr. Smits over in 1994 en laat in 2005 het bedrijf Smits Schilders opgaan in het aannemingsbedrijf.
In 1990 sluit het bedrijf een overeenkomst met TNO industrie om het bedrijf verder te professionaliseren op het gebied van duurzaam vastgoed onderhoud, renovatie en herontwikkeling. De samenwerking tussen Hans van der Krogt van TNO en Frits Smits verloopt zo succesvol dat Frits Smits in het jaar 2000 vraagt Hans van der Krogt definitief tot het bedrijf toe te treden.
Vanaf 2005 zetten zij met Peter Aalberse het bedrijf, onder de naam Smits Vastgoedzorg B.V., voort. In 2025 is de verwachting dat er een omzet van ruim €145 miljoen wordt gerealiseerd. De onderneming staat onder dagelijkse leiding van het kernteam René van der Bijl, Willem Thoen, Arie Schaap, Christian van Gruijthuijsen, Wendy Scherpenisse en Suzanne van der Schaaf. In 2020 treedt ook René van der Bijl als partner toe. De directie wordt gevormd door Hans van der Krogt (algemeen directeur), René van der Bijl (operationeel directeur) en Frits Smits.
In 2025 vieren wij ons 100-jarig bestaan!
Certificatie volgens de ISO-9001 norm bewijst dat het kwaliteitmanagement-systeem van ons bedrijf voldoet aan de gestelde normen. Daarmee is de bedrijfsvoering overzichtelijker, efficiënter en beter controleerbaar.
Certificatie volgens de ISO-14001 norm bewijst dat het milieumanagementsystemen van ons bedrijf voldoet aan de gestelde normen.
Een EP keuring is een door de overheid gestandaardiseerde keuring. EP staat voor Energie-Prestatie-Advies. Dit is een advies van een gediplomeerd adviseur over efficiënter energiegebruik in een woning.
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is ontwikkeld om mensen veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.
FSC® is de afkorting van Forest Stewardship Council® en is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert en daaraan een keurmerk heeft gekoppeld. Wij passen op verzoek FSC-gecertificeerd materiaal toe.
Het Nationaal Renovatie Platform is een onafhankelijke stichting die duurzaam gebruik van de bestaande gebouwde omgeving door renovatie en transformatie bevordert.
De certificeringsregeling Politiekeurmerk Veilig Wonen is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen en buurten en wijken.
Samenwerken met een bedrijf dat het VGO-keur draagt, betekent samenwerken met onderhoudsadviseurs. Adviseurs die inzicht hebben in duurzame oplossingen, in procesmanagement, in kosten-kwaliteitverhoudingen en in technisch onderhoud. VGO-keur staat voor prestatie- en resultaatgericht werk van financieel gezonde ondernemingen. Dat geeft een garantie op het duurzame eindresultaat.
Onze organisatie is op de PSO-Prestatieladder gegroeid naar Trede 3. Dat betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.