Wendy werkt mee aan goede relaties en waardevolle samenwerking

 

Wendy, naast Manager Klant & Markt ook procesleider bij Smits Vastgoedzorg, krijgt energie van het sociaal-maatschappelijke aspect van haar functie.

“Ik ben blij dat ik bij Smits iets goeds kan betekenen voor de wereld.”

Als procesleider vorm je de schakel tussen Smits als organisatie en de klant, en stuur je aan op de te bereiken resultaten in de samenwerking. Binnen de afdeling Klant & Markt vervul je dan eigenlijk de rol van adviseur en relatiebeheerder. Door goed te luisteren naar de klant en vanuit inhoud te adviseren over mogelijkheden en innovaties, help je opdrachtgevers een visie en afwegingskader te vormen over hun vastgoed. Waar een projectleider inhoudelijk verantwoordelijk is voor de realisatie van een project, is een procesleider project-ongebonden bezig en overkoepelend verantwoordelijk voor het bewaken van het proces van planontwikkeling tot realisatie. Met behulp van procesmanagement zorg je ervoor dat het product dat uiteindelijk wordt opgeleverd, aansluit bij de verwachtingen van de klant.

Kruisbestuiving

“Wat ik boeiend vind aan mijn functie is het project-ongebonden werken door me dus vooral te richten op het organiseren en structureren van de samenwerking met onze opdrachtgevers. Daarin houd ik me ook bezig met kruisbestuivingen op het gebied van procesverbetering: gezamenlijk werken aan dingen beter maken, op basis van ervaringen die we bij andere opdrachtgevers hebben opgedaan. Zo kunnen we van elkaar profiteren, daar wordt iedereen beter van. Ik vervul de rol van procesleider al zo’n zeven jaar. Sinds die tijd zijn we met steeds meer opdrachtgevers een langdurige samenwerking aangegaan. Daardoor krijgen we op regelmatige basis prachtige projecten binnen. We worden dan dus niet op projectmatige basis geselecteerd, maar juist als partner. Ik vind het mooi om te zien dat het werken aan goede relaties zijn vruchten afwerpt.”

 

Familie

“Smits Vastgoedzorg voelt voor mij als familie. Het team bestaat uit leuke collega’s met een goede energie. Het  bedrijf is heel professioneel georganiseerd, maar het heeft wel  het informele karakter en familiariteit die zo waardevol is. Dat we naast werken ook samen een drankje doen of sporten vind ik een heel fijne combinatie. En je krijgt veel kansen om je als professional te blijven ontwikkelen.”

“Ik vind het vooral leuk om samen dingen voor elkaar te krijgen”.

Eigen manier van werken

“We zijn ons er heel bewust van dat je goed moet investeren in de samenwerking, in de menselijke, meer zachte kant.

Resultaatgericht Samenwerken (RGS) is de methodiek die wij hanteren binnen onze organisatie. Daarin lopen we voorop en we zijn betrokken bij de doorontwikkeling van die methodiek. We merken dat de manier van werken die wij voor ogen hebben, het creëren van partnerships, een succes is waar iedereen steeds meer in gelooft. Ik vind het mooi om daaraan mee te werken.”