Samen werken is ook samen leren

22 april 2021

Tijdens een drukbezocht online event op 13 april 2021 is de nieuwe leidraad RGS gelanceerd. De presentatie hiervan mocht Hans van der Krogt, als voorzitter van de stichting RGS en mede auteur van de nieuwe leidraad RGS, samen met de andere auteurs Olaf Piekhaar en Geert Vijverberg verzorgen. Een bijzonder moment!

 

Sinds begin jaren ’90, toen nog als adviseur bij TNO, en vanaf 2000 vanuit onze eigen onderneming, houd Hans zich continu bezig met de doorontwikkeling van de ­methodiek Resultaat Gericht Samenwerken.

 

Nu 30 jaar verder, jaren waarin de methodiek werd gedeeld in eerdere publicaties, gepresenteerd tijdens diverse symposia en natuurlijk in de praktijk werd toegepast, geeft het veel voldoening dat deze inmiddels geïnstitutionaliseerde methodiek en Stichting RGS nu bestuurlijk gedragen wordt door OnderhoudNL, Bouwend Nederland en Aedes. Om deze reden waren de verschillende ­brancheorganisaties vertegenwoordigd bij de online lancering op 13 april. Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen en Aedes voorzitter Martin van Rijn gaven hun visie over ­samenwerking tijdens de introductie van de leidraad RGS 2021.

Actueel

Start met proefwoning renovatie Kort Haarlem

28 april 2021

Begin 2020 zijn de bewonerscommissie en de bewoners op de hoogte gebracht van de renovatieplannen van 100 huurwoningen aan de IJssellaan en de F.W. Reitzstraat. Inmiddels is er ervaring opgedaan met het persen van de funderingspalen en is een proefwoning ingericht. Tijdens een projectbezoek op dinsdag 20 april keek de directie van Woonpartners en Smits Vastgoedzorg mee in de proefwoning.

Lees meer

Een integrale benadering van de vastgoedopgave

23 april 2021

Bij een investering in vastgoed moet je niet alleen rekening houden met de initiële investering, maar ook met de kosten voor onderhoud in de jaren daarna. Maar hoe doe je dat? Met een instrument om de Total Cost of Ownership (TCO) te bepalen.

Lees meer

Samen werken is ook samen leren

22 april 2021

Tijdens een drukbezocht online event op 13 april 2021 is de nieuwe leidraad RGS gelanceerd. De presentatie hiervan mocht Hans van der Krogt, als voorzitter van de stichting RGS en mede auteur van de nieuwe leidraad RGS, samen met de andere auteurs Olaf Piekhaar en Geert Vijverberg verzorgen.

Lees meer