Partners SUM complementair aan elkaar voor duurzame oplossing woningvoorraad

 Trotse partner van SUM
Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden: de vraag naar woonruimte en middelen wordt dan ook steeds dringender. SUM (Symbiotic Urban Movement) is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022.

Het doel van deze wedstrijd is om passende oplossingen te ontwikkelen om de technische, architectonische en sociale uitdagingen aan te pakken waarmee steden geconfronteerd worden. Het team SUM focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats. Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door, in plaats van sloop-nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen. Met focus op modulariteit, circulariteit en duurzaamheid.

 

Officiële opening op de Green Village
Op vrijdag 11 maart is de officiële opening van het SUM prototype. Na een periode van ruim 2 jaar ontwerpen, voorbereiden en bouwen is het dan eindelijk zo ver. Samen met de partners van SUM, het College van Bestuur van de TU Delft, de organisatoren van de Solar Decathlon Europe Competitie wordt deze mijlpaal gevierd op de Green Village in Delft.

Kennisdeling
Smits Vastgoedzorg, De Groot Visser- Holland Composites en Daiwa House hebben zich als trotse partner verbonden aan team SUM. Allen vanuit hun eigen expertise maar wel complementair aan elkaar qua oplossingen. De partners vullen elkaar aan qua kennis over nieuwe materialen, oplossingen en bouwplaats management  voor het snel realiseren van betaalbare duurzame woningen in Nederland. Naast de kennisdeling tussen de partners staat de kennisdeling met de studenten centraal. Zo maken de studenten kennis met de branches waarin de partners actief zijn, werken we samen en zorgt het voor inclusiviteit van deze ambitieuze studenten.